Kedves Anyukák!

Elkezdődött a baba-mama torna (pilates)

Pár sorban szeretném veletek megosztani az eddigi tapasztalatomat. Tudjátok, mindig hoz valami újat az élet. Nekem most azt, hogy gyönyörködhetek, saját gyermekem (Matyi 5 hónapos) fejlődésében és belepillanthatok más apróságok életébe, a baba-mama torna keretében.

A baba-mama torna (pilates) az anyukákról szól, ezért a babáink és nagyobb gyermekeink, „szabadon” tevékenykedhetnek körülöttünk. Ezt úgy képzeld el, hogy Te tornázol, közben gyermeked játszik vagy alszik a közeledben. Ha a gyermekednek szüksége van Rád, akkor Vele vagy. Így többet vagy kevesebbet tudsz tornázni.

Eddig azt láttam, hogy a kisebbek többnyire egy kis ringatásra vagy szoptatásra vágytak. (Lehet bátran szoptatni óra alatt, itt ez természetes.) A nagyobbakat néha el kellett húzni a piciktől, vagy segíteni kellett felállni. Volt olyan, hogy a cd lejátszótól kellett elhozni a kis kóborlót.

Összességében, minden anyuka tudott tornázni, még aki legkevesebbet tornázott a legutolsó órán az az anyuka is azt mondta, hogy olyan volt az óra, mintha masszőrnél járt volna, csak maga volt a masszőr 🙂

Ezek az órák elég mozgalmasak. Ebben azért lényegesen különböznek egy felnőtt pilates óra hangulatától, ahol csend és nyugalom van és kizárólag magunkra kell figyelni. De ez nem baj.

Mindennél többet ér, hogy azok AZ ANYUKÁK, AKIK NEM TUDJÁK GYERMEKEIK LEADNI nagyszülőknek, segítőknek is tudnak kicsit magukkal törődni. Tudnak tenni az egészségükért és azért, hogy testi szinten jobban érezzék magukat.

Gyere el és nézz meg minket. Én nagyon élvezem az órákat. Figyelem a gyermekeket, kacagok, élvezem, a grimaszaikat, a tevékenységeiket. És reménykedek, hogy barátokra találnak idővel itt nálam, a baba-mama tornán (pilates)/ órán.

Szép napot mindenkinek:
Sz-D Kata Edző