Kezdő Pilates a hátfájdalom csökkentéséért, fittségért, fitt formáért!

Alakformáló pilates torna a Katheta Fitnessben!

A pilates  órán, széleskörűen végzünk erősítő, nyújtó, gerincátmozgató,  gerinctorna, joga, pilates gyakorklatokat.
 

A pilates egy csoda. Jótékony hatását érezni lehet a mindennapjainkban. Jöhet fiataltól idősebb korig bárki. Az órán együtt tudunk dolgozni.

Jöhet bátran fiatal és fitt vendég, mert olyan mozgásformát sajátíthat el, amely segítségével testük egyszerre erős, ruganyos és hajlékony lesz.

Jöhetnek a hölgyek szülés után, mert segít a pilates torna visszanyerni a has és a medencefenék izmainak tónusát. És szépen alakítja az testformát centikben mérhetően.

Jöhetnek az idősebbek, mert a pilates gyengéden és fokozatosan erősíti a testet.  Az órán, ha kezdő vagy adok neked való feladatot, Így azt a fokozatú gyakorlatot ismételed, amelyik számodra a legmegfelelőbb.

Ajánlom az idősebbeknek, a pilates tornát azért is, mert a speciális mozgásanyag segítségével javíthatók a gerincbetegségek, a porckorongok, illetve a különböző ízületek állapota.

Jöhetnek a sérültek is csonttörés vagy izomhúzódás felgyógyulása után, mert a pilates torna segíti az erő és a mozgékonyság visszanyerését.

Mindezeken kívül: A pilates gyakorlatok fiatalra és idősebbre is kiterjedően többek között azt a célt szolgálja, hogy megőrizzük és helyreállítsuk az egészséges gerincalakot, amely a helytelen testtartás során eltűnhet. Így a derék, illetve hátfájdalom mérséklődhet vagy megszűnhet. Járásunk könnyed, a testtartásunk ideális, külső megjelenésünk kecses és energikus lesz. Aminek következménye, jobban érezzük magunk a bőrünkben, jobb lesz a kedvünk, jobban telnek a napjaink, jobban alszunk. Pilates PLUSZ torna további hatása, hogy testünk rugalmasabb lesz, kecsesebb és erősebb. Az izmainkat tudatosan tudjuk majd irányítani. Ezáltal a többféle mozgásforma, amit végrehajtunk, gördülékenyebb és könnyedebben végrehajtható lesz.

A pilates torna a következő speciális mozgásformákat tartalmazza:

1. nyújtózások

Ez egy speciális nyújtási technika a gyakorlatok mindegyike során, amely réven, ha gerincről beszélünk a csigolyák távolodnak egymástól, ami következménye, hogy csökken a porckorongok belső nyomása. Ilyenkor a porckorongok több táplálékhoz jutnak, ami javítja az állapotukat.

Ha pedig ízületekről beszélünk, az íz felszínek távolabb kerülnek egymástól, ezáltal a súrlódásuk csökken és megelőzhető az ízületi tok és szalagok zsugorodása vagy ha már rövidült, akkor a nyújtása.

2. kimozgatás

Ha kimozgatjuk az ízületeket az ízületi folyadék nő bennük és ez táplálja azokat, ezáltal javítva állapotukat.

3. erősítés és nyújtás

A pilates óra alatt olyan mélyen fekvő hát és hasizmokat erősítünk és nyújtunk a gyakorlatok során, amelyeket az erősítő teremben lévő gépekkel, illetve aerobik óra alatt nem erősítünk. Ezek az izmok pedig, amik a gerincet leginkább megtámasztják a megfelelő helyzetben.

Erősítjük a felületes izmainkat is, hogy hát, váll, has, comb és karizmaink szépen formálódjanak.

Ezeken kívül megtanuljuk, hogyan kell helyesen állni, hason feküdni, hanyatt feküdni, a fejet a vállat a törzset a medencét, lábat, lábfejet tartani, amik nagyon fontosak ahhoz, hogy a testünk egyensúlyban legyen és a legegyszerűbb dolog, mint az állás és ülés ne fájdalommal járjon, hanem könnyeden menjen.

A pilates Plusz gyakorlatok gyakorlatok közt, vannak lassan végrehajtott gyakorlatok, amelyek közül párat állásban a legtöbbet viszont háton,-oldal és hason fekvésben törökülésben, térdelő állásban és térdelőtámaszban végzünk. De vannak dinamikusan végzett összetett feladatok is, amik színesítik és hangulatossá teszik az órát. Az órák átmenetet képeznek a lassú kidolgozásó klasszikus pilates órák és a nagyon dinamikus aerobik órák közt. Így széles körben nyújtanak kikapcsolódást és aktív időtöltést bármelyik korosztály számára. A pilates PLUSZ nehéz, de aki eljön és végigdolgozza tudatosan odafigyelve az órát a végén csodás lazításban lesz része, a jutalma pedig sorozatosan végrehajtott órákért új test és új életforma.

Ha elindulsz, én ott leszek, hogy segítsek neked felfrissülni, átalakulni Kecskeméten, kedden és csütörtökön 19.00- 20.00-ig a Katheta Fitnessben!

Dobos Katalin edző