matrika-012

Civilizációnk jellemzője: az egy helyben ülés

Tanítsuk meg példamutatással gyermekeinket a mozgás szeretetére

A  baba-mama pilates, segít téged a szülés utáni regenerációban, segít téged, fogyni és formálódni, erősíti a hasizmodat és tónust , szép formát ad az izmaidnak. Felfrissülsz, babás társaságban klassz én időt tudsz eltölteni, úgy, hogy a gyermeked melletted, hintázik, játszik, kúszik, mászik.

Futurológusok olyan jövőt jósolnak, amelyben az emberi munkának, mind nagyobb hányadát lehet ülve végezni. A fizikai erőkifejtést egyre több területen helyettesítik majd gépek, az ember csak értelmével vesz részt majd a munkafolyamatokban: figyeli és ellenőrzi azokat. Ezt az életformát ellensúlyozandóan, mozgásra van szükségünk, ha egészségesek szeretnénk maradni!! De mi ösztönözzön, és milyen is legyen az a mozgás? Töltsük szabadidőnk egy részét sportpályákon, tornacsarnokban vagy uszodában? Sokan csak ilyen nagyon tág formában látják a megoldást, mert a sokféle konkrét lehetőséget, nehéz megtalálni. Az egyik ilyen konkrét lehetőség, amit szeretnék megismertetni az anyukákkal a baba-mama torna, baba-mama pilates.

A baba-mama torna egyik hatalmas tanító jellegét abban látom, hogy a gyermek, aki figyeli édesanyját, tanúja lesz annak, hogy a torna jó. Beleivódik már szinte anyatejjel a csöpp gyermek lelkébe, hogy tornázni kell. Hiszen érzi, hogy anya jól van, és akkor tudja, majd neki is jó lesz, ha eljön az ideje, hogy tornázzon.

A lényeget, akkor már ki is mondtam.

Az ösztönöz majd folyamatos kitartó tornázásra, ha jól érzed magad a bőrödben a torna alatt és után. Lenkei doktor úr mondta egyszer egy táplálék-kiegészítőkről szóló előadáson, hogy az határozza meg, hogy melyik cég, milyen vitaminját fogyaszd, hogy hogy érzed magadAzaz egy vitamintól vagy jelen esetben baba-mama tornától elvárható, hogy jól érezd magad tőle.

Ne hagyd magad befolyásolni, próbáld ki, és érezd, milyen Neked. Az órákon célom, hogy sok ötlettel és fantáziával tartsam a tornákat, hogy ne pusztán testgyakorlat legyen, amit csinálunk. Legyen öröm a torna, ne a teljesítmény legyen a cél, hanem a fejlődés, mégpedig a magunkhoz mért fejlődés. Mozgásunk váljon biztonságossá térben, tudatunk pedig irányítsa a testünk és az izmaink. A torna után legyünk frissek és melegedjünk át.

Tehát, amit a baba-mama torna neked és a babádnak nyújtani tud, az mérhető EGÉSZSÉGBEN (hatásában a belső szervekre, minden belső ideg-,hormon,-szív és érrendszerre stb..), jókedvben, szépségben, lelki fejlődésben, tanulásban, új információkban, új emberek megismerésében, szép testtartásban, szép külső formában.

Gyere és taníts a gyermeked arra, hogy igénye legyen majd a későbbiekben a tornára. Mert ép testben, ép lélek lakozik.

Várlak a kismamákkal:

Dobos Kata edző