Sport Übungen draussen auf einer Jogamatte bei Sonnenschein

Civilizációnk jellemzője: az egy helyben ülés

Gyertyafényes hatha jóga
 

 

Kedves Érdeklődő! Mi is vár rád, ha eljössz hozzám jógázni?
 

Nagyon szép, hangulatos teremben várlak gyertyafényes gyakorlásra. Semmit sem kell magaddal hoznod, hiszen biztosítok neked jó minőségű jógaszőnyeget, takarót és az óra felépítésétől függően akár hengerpárnát is. Szóval csak a jókedvedet és a nyitottságodat kell hoznod, a többi adott.

 

A jógaórát mindig egy kis ráhangolódással kezdjük, hátrahagyva a napi gondokat, teendőket. Hiszen ez a TE időd, csak magaddal kell, hogy foglalkozz, csak befelé kell figyelned. Fontosnak tartom, hogy a napi rohanás után legyen egy kis elcsendesedés, egy kis feltöltődés.

 

Légzőgyakorlatokkal és testgyakorlatokkal (ászanákkal) folytatjuk az órát. Az órákon találkozhatsz nyújtó és erősítő gyakorlatokkal is. Nem kell attól félned, hogy nem vagy elég hajlékony, vagy nagyon kötöttek az izmaid… A jógában az is nagyon szuper, hogy figyelembe veszi az egyénileg eltérő adottságokat is. Tehát mindenki úgy és addig végzi a gyakorlatot, ameddig neki még biztonságos. Természetesen cél a határok feszegetése, hogy fejlődj, de mindig érdemes figyelni a tested jelzéseire! Már néhány hét után észre fogod venni, hogy könnyebben hajolsz előre, vagy szebb lesz a tartásod. A teljesség igénye nélkül néhány pozitív hatás: méregtelenítés, alakformálás, egészségesebb gerinc, stresszoldás, jobb emésztés.

Jógaóra végén mindig van relaxáció! Ezzel zárjuk a gyakorlást. Ez a kb. 10-15 perc feltölt, helyreállítja a lelki békét, inspirál, megnyugtat.

 

Néhány hangulatfelelős, amiket szoktam használni a jógaórán: füstölő, Koshi csengő, tibeti hangtál, relaxációs zene.

 

Ha felkeltettem az érdeklődésedet, szeretettel várlak hétfőnként 18:30-kor a Katheta Fitness-ben. Semmilyen előképzettség nem kell, ez az óratípus teljesen kezdőknek is ajánlott. A jógaóra 75 perces, és 1500 Ft per alkalom. Bejelentkezés szükséges facebookon (Gyöngyösi Glória-privátüzenet) vagy a 0630/245-2773-as telefonszámon.

 

Szeretettel várlak, ohm shanti!

 

Gyöngyösi Glória

Okleveles jógaoktató

 

 

Dobos Kata edző ajánlásával