Kéthónapos-baba

Mi jut eszedbe neked a szülésről?

Közeledik a nagy nap, hogy megszületik második gyermekem, Matyi. Az első fiam öt évvel ezelőtt látta meg a napvilágot. Azóta rengeteget változott bennem a kép a szülésről. Annak idején nem sokat készültem a szülésre, vettem egy szülésfelkészítő CD-t és mikor ötpercesek lettek a fájásaim bementem Budapesten a Szt. István Kórházba és az ottani protokoll szerint, rendben megszültem Levit. A férjem volt a segítőtársam, a támaszom.

Ma már többre vágyom, és ezt több embernek köszönhetem: Magamnak, Szénási Rita szülésznőnek, Vincze Felícia szülésznő és dúlának, a kecskeméti Staar Ella dúlának, stb…

Ezek az emberek nagyon sok új információval láttak el a szüléssel kapcsolatban. Segítettek abban, hogy ne csak egy fontos nap legyen a szülés az életemben, hanem az a nap, mikor ÜNNEP van. Olyan ünnep, ami jó nekem, ami akár fájdalommentes is lehet. Amikor lehet, és jó is gyertyát gyújtani, virágot kitenni az asztalara, illóolajokkal masszázst kérni a segítőimtől. Amikor nem számít az idő, csak az, hogy minden az én hormonjaim és testem, lelkem, babám igényei szerint történjen.

Ez az a nap hiszen, mikor egy új élet születik, új lehetőségekkel, feladatokkal. Ez az a nap, amit minden évben, újra és újra, meg fogunk ünnepelni. ÉS én szeretnék erre a szülésre úgy visszaemlékezni, hogy olyan volt, mint egy szerelmes délután a férjemmel, vagy egy szuper vacsora és beszélgetés a barátaimmal, vagy egy szuper jó pilates óra, vagy egy kimagasló sportteljesítmény.

Te, hogy emlékszel a szülésedre? A következőt, hogy szeretnéd megélni? Minden rajtad múlik. Ajánlom szeretettel, a segítőket, akiket megemlítettem az írásom elején.

 Sz-D Katalin edző