03742f82fb7b8b598b618ad5d1a6baf8Terhesség után, szoptatás, ringatás, babusgatás közben, sürgősebb pilatesre járni, mint valaha.

Kedves anyuka!

Hogy vagy? Szeretnél mozogni? Érzed-e, hogy jól esne egy kis torna Neked? Érzed-e, hogy húzódik a nyakad a hátad, valamelyik izmod? Érzed-e hogy nem jól tartod magad, hogy esetleg előre esik a vállad, vagy hogy nem húzzod ki magad, nehézkes kecsesen, szépen járni és sorolhatnám tovább….

Amiket az imént kérdeztem, saját tapasztalatból tettem. Most, hogy kezemben tartom második gyermekem, saját bőrömön tapasztalhatom, mennyire szükséges egy kis tornázás két szoptatás között. Matyit mikor minden igyekezetemmel próbálom megnyugtatni, magamról elfelejtkezem és nem figyelem, milyen formában van a testem. Ha viszont van lehetőségem és tudatosan odafigyelek magamra, látom, hogy ilyenkor a testem automatikusan egy bölcső formát vesz fel. Nevezhetjük egy óvó, védő, fészeknek is amibe ösztönösen kerülök, mikor ringatom Matyit. Ez az érzés csodálatos, mármint hogy képes vagyok megnyugtatni Matyit, de mikor leteszem érzem, hogy kellene egy kis mozgás. Jó lenne egy kicsit megnyúlni. Egy hosszabb babakocsi tologatás után jó lenne átmozgatni magam.

Szerintem szükség van pilatesre minden szoptatós anyukának. Hiszen visszaadja a testednek, amire szüksége van. SZÉP és EGÉSZSÉGES lesz.

Én figyelek a családomon kívül Magamra is. Ha neked is jól esne egy kis mozgás, várlak Pilatesen 🙂

Sz-D Kata edző