Miért ne akarjunk fittek és egészségesek lenni?

(forrás :Dr Mészáros Ádam, Miért ne akarjunk jó házasságban élni)

Kedves Vendégem!

A körülöttem lévő embereket, ha megkérdezném, szeretnének-e csinosak, frissek, fittek, egészségesek lenni, biztos mindenki azt válaszolná, persze, igen szeretnék. Ehhez képest, ha megkérdezzük ugyanezeket az embereket, hogy szerintük, van- e rajtuk egy kis felesleg, vagy, szoktak-e rendszeresen tornázni, vagy fáj-e itt ott a hátuk, térdük, van-e egészségügyi problémájuk, azt válaszolnák, van ez is az is.

Hol itt a probléma?

Szerintem, nem vágynak az emberek eléggé az egészségre, mert még nem eléggé betegek, még bele tudnak nézni a tükörbe és így tovább.

Tehát „Nem mindegy, hogy milyen szinten is vágyunk erre.”

1)”Jó házasságot akarok”   Egészséges akarok lenni!

Vannak, akik jó házasságot akarnak. Hát végülis érthető: ki ne akarna jó házasságot?

Vannak aki, gazdagok akarnak lenni, vannak akik csinosak akarnak lenni. ÉS csak akarunk és akarunk

De az akarás valójában nem sokat ér!

Dr Mészáros Ádámmal megismerkedtem az elmúlt hétvégén. Azt szeretném mondani, hogy mindenkinek csak szívből tudom ajánlani, az írásait, gondolatait.

Nála olvastam azt a cikket, miért ne akarjunk jó házasságban élni!!!!!!!

Pont azért, amiért ne akarjunk fittek és egészségesek lenni. Mert az akarás édes kevés! Aki akar vmit, az várja, hogy történjenek vele a dolgok és nem tesz érte valójában.

Dr. Mészáros Ádam a szívemből beszél mikor ír az akarásról. És tökéletesen megfogalmazta cikkében, hogy hogyan kellene változtatni az akarásunkon.

”Gondoljunk csak bele: aki csak akar, az azt várja, hogy a jó dolgok az ölébe hulljanak. És pont ez a veszélye az akarásnak! Az, hogy beleszokunk az akarásba, de tétlenek maradunk valójában!”

”Elég csak körbenéznünk a környezetünkben: mennyien szeretnének egy jó vagy egy jobb házasságot… de igazán nem mozgatnak meg ezért semmit – így aztán szenvednek is benne. Akarni tehát nem elég!”

2) „Eldöntöm, hogy jó házasságom lesz!” Irja Dr. Mészáros Ádám

Eldöntöm, hogy fitt és egészséges szeretnék lenni!

”No ez már egy fokkal jobb hozzáállás. Amikor a gondolatainkban kizárjuk, hogy bármilyen más kimenetele legyen a kapcsolatunknak. Csak jó házasságunk lehet. Ez már egy sokkal felelősségvállalóbb hozzáállás!

Igen ám, de nézzük csak meg: milyen sokan vannak, akik gyerekkorukban a szülői viták vagy válás miatt meghoznak egy ilyen döntést. „Márpedig nekem jó házasságom lesz!” És a végén mégis rossz házasság és válás lett belőle!

”Mert a döntés nem elég!”

Lefordítom az egészség témakörre! Meghozzák sokan a döntést, hogy szeretnének pilatesre járni és egészségesen táplálkozni. Eljönnek egy-két pilates órára, bevásárolnak a bio boltban, párszor egészséges alapanyagokból elkészítik a vacsorát, jól is esik mindenkinek a torna és a vacsora is, és mégsem tart ki náluk az elhatározás és abbahagyják a tornára járást és visszatértnek a szalámis fehérkenyeres bőséges vacsorához.

Ilyenkor valószínű, hogy a családi minta olyan erős az adott egyénben, (miszerint anyu és apu nem mozgott sosem és nagyon finom hagyományos ételek kerültek az asztalra) hogy nem képes ezt a hatalmas különbséget az egyén áthidalni. Ilyenkor érdemes egyéni terápival segíteni ezen a problémán.

3) „Elköteleződöm a jó házasság mellett!”

Elhatározom, elköteleződök, kitartok a célom mellett, hogy fitt és egészséges leszek.

”Aki igazán jó házasságot akar, annak el kell köteleződnie a jó házasság mellett. Mit jelent ez pontosan? Teljes szívemből, minden erőmből azon vagyok, hogy jó házasságban éljünk.”

Akit érdekel a befejezése Dr. Mészáros Ádam cikkének, javasolom iratkozzon fel a hírlevelére és olvassa el.

Én azzal zárnám a sorokat, hogy ha valamit mélyen elhatározunk és kitartunk mellette, az akarás helyett, aminek tudjuk mi vége, csodás közérzet, kellemes időtöltés , szép alak, és fittség lesz a jutalma.

Sz-D Katalin (köszönettel a forrásért Dr. Mészáros Ádamnak)